Buna dragi cititori , aceasta e prima postare in limba romana . E foarte ciudat sa scriu in limba romana pe blog , nu stiu de ce haha fiindca e limba mea materna dar poate si dupa atatea postari in engleza mi-a devenit a doua natura si nu sunt atat de obisnuit sa scriu in romana .
Dar nu e nimic pentru orice exista un inceput nu? ! :D
As vrea sa va impartasesc azi o reteta cu , care m-am luptat sa o perfectionez . si am stricat atatea ingredienteeeeeeeee , vai Doamne dar nu am ce sa fac asta e riscul ca vreau sa fac pe Dexter in bucatarie !
Prima data cand am inceput sa fac Panna Cotta a fost ... a fost ... a fostttt extraordi.... a pe cine mint ! A fost haos , pulbere , nici pe departe Panna Cotta ,
Cred ca tocmai am reusit sa dau de reteta pentru silicon folosit la femei ( haha ) ... avea o textura foarte gelatinoasa si amuzanta :))) ( amuzant acum , nervi si lacrimi au curs in acea zi :)) ) .
Dar dupa o ploaie torentiala trebuia sa iasa si soarele nu ? In Sfarsit am reusit sa ii creez textura perfecta si gustul perfect .. nu prea tare si nu gelatinoasa !
Panna Cotta ( in italiana inseamna smantana coapta sau gatita ) este o budinca defapt , baza ei fiind laptele si frisca lichida , desigur pe vremuri se facea doar cu lapte dar erau alte vremuri si alt lapte ( laptele pe atunci era foarte gras si nu era nevoie de frisca lichida ) , dar daca doriti o Panna Cotta mai consistenta puteti sa renuntati la lapte si sa o faceti doar cu frisca lichida dar , sincer eu personal prefer mixul !
E foarte simplu si daca ascultati de sfaturile mele pas cu pas veti servi o Panna Cotta delicioasa
Ingrediente : 5 serviri
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 2 pliculete jumate de gelatina pudra ( puteti folosi si foite dar aveti grija sa le baga-ti in apa mai intai sa se umfle ) ATENTIE ! gelatina alba !
- 1 baton de vanilie sau extract de vanilie sau puteti folosi zahar vanilat cu seminte de baton de vanilie incorporat au aparut de ceva timp prin supermarketuri , oricare sunt bune doar esenta sa nu folositi , e o prostie si nu are nici cea mai vaga asemanare cu vanilia la aroma !
- zahar dupa gust ( aveti grija sa nu indulciti prea tare fiindca panna cotta de obicei se serveste cu topping , iar toppingul este si el dulce )
- 3 bobite de sare de mare
- ulei
- gem de afine
Haideti sa incepem sa o preparam !
Intr-o oala medie adauga-ti laptele impreuna cu frisca lichida zaharul , semintele de la batonul de vanilie si batonul in sine ( daca folositi extract adaugati-l abia la final dupa fierbere ) , sau zaharul vanilat .
Aprinde-ti focul la aragaz si sa fie mediu spre mic flacara si asteptati amestecand usor din cand in cand pana da in clocot compozitia .
Odata ce a dat in clocot lua-ti de pe foc imediat si adaugati gelatina si amestecati sa sa imbine cum trebuie ( dar nu prea tare ) si adaugati cele 3 bobite de sare de mare ( are efect de a balansa gustul , panna cotta sa nu fie prea dulce si aroma de la vanilie sa fie intensificata ) .
Acoperiti compozitia cu o folie de plastic dar asezati-o chiar pe compozitia in sine ca sa nu faca crusta , coaja , pielita cum doriti sa ii spuneti , odata cu racirea ei .
Odata ce s-a racit putin turnati-o in recipiente tapetate cu f putin ulei si asezati-le in frigider .
Acum vine partea nasoala , le trebuie cam 4 ore sa stea in frigider pana la servire .
Partea buna e ca ve-ti aprecia faptul ca a-ti asteptat atata odata ce a-ti gustat din ele !!
Dupa ce au trecut 4 ore le scoate-ti din frigider si cu ajutorul unui cutit subtire frecati marginile sa desprinde-ti panna cotta de recipient ( lama cutitului cat mai aproape de marginile interioare a recipientului si cat mai departe de marginile de la panna cotta ) , va dati dumneavoastra seama cam , cum ar veni nu e mare filozofie !!
Serviti cu gem de afine bun sau topping de oricare doriti , sos de ciocolata sau caramel .
Panna Cotta nu e neaparat sa o faceti cu vanilie se poate face cu tot felul de arome gen cafea , rom , fructul pasiunii , etc .
Odata ce va obisnuiti cu , compozitia puteti sa va personaliza-ti propriile arome
Sper sa va placa , si va garantez , daca ve-ti face dupa instructiuni pas cu pas nu aveti cum sa dati gres ....
Asa ca spor si daca aveti intrebari sau nelamuriri puteti lasa un e-mail sau comment si va voi raspunde
Bon Apettit guys ! :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu